Welkom!

De leerlingen van 6V2 heten u graag van harte welkom op hun klasblog!

vrijdag 11 oktober 2013

Na de bosklassen

Dinsdag begonnen we de dag met godsdienst, daarin hebben we een presentatie gedaan..We deden ook Franse kampioen.
De winnaar was Sharaya. Het was herhaling van U22.
We zongen ook nog het liedje van Durbuy en mochten zelf een refrein verzinnen.
De zin was ; Waar was het dat iedereen vrienden kon zijn? Waar het dat iedereen blij was en fijn ?
's Middags begonnen we met de geschiedenis van Durbuy . Daarin hebben we de oudheid nog een beetje meer leren kennen . Het ging makkelijk want we waren er al een keer geweest. En we hebben er vragen moeten voor oplossen. Dat was het laatste voor de dag.

Woensdag begonnen we de dag met wiskunde.  Daarna werd er gestreden om Frans kampioen te worden . Uiteindelijk was Kylie de winnaar . Na de speeltijd was er een controle van de banken . Sommige banken lagen er niet zo mooi bij . We zongen het Franse liedje van U22 en stapten daarbij rond in de klas.
Om de dag af te sluiten was er spelling .
Daarin hebben we ons huistaak verbeterd en nog wat geschreven .

Na een hevige regenbui was er donderdag een liedje van godsdienst : de bonte mozaïek . Dan gingen we naar de computerklas om een powerpoint te maken voor onze presentatie te maken voor godsdienst. Daarna hebben we wiskunde gedaan . We hebben er geleerd over spiegelassen . 's Middags hebben we geknutseld . Daar hebben we een beetje geleerd over Daniel Buren en Piet Mondriaan . We werden verdeeld in groepjes , het ene groepje moest cirkels tekenen , het 2 de groepje moest rechthoeken en vierkanten tekenen , en het laatste groepje moest ze allebei doen.

Vrijdag begonnen we na een frisse duik met het gebed van de week door Kylie . Toen hadden we proef van taal, die was niet zo lang . Nade proef deden we nog een beetje wiskunde en kwam juf Martine langs om te helpen. Na de middag waren er weekopdrachten van actualiteit met Jorunn, het boek van de week was van Sharissa en het W.O.-weetje was van Sharaya. Dan deden we Franse kampioen . De winnaar was voor de tweede keer Sharaya.

Foto's volgen binnenkort.

Verslag door Marijn Braem.