Welkom!

De leerlingen van 6V2 heten u graag van harte welkom op hun klasblog!

vrijdag 27 september 2013

De vierde week bij meester Bert

maandag 23/09/2013.

We begonnen met taal . Daarna hadden we de toets van wiskunde. Na de speeltijd hadden we turnen en we deden de 'biebtest' en Thomas bleef als laatste over . In de namiddag hadden we combiklas met het vijfde . We hebben in het vijfde hebben we geleerd over de milieuboot . Na de speeltijd hebben we in de computerklas een powerpoint over het fotoverhaal gemaakt.

dinsdag 24/09/2013.

Vandaag hadden er al een paar kinderen van onze klas al hun reiskoffers mee voor op bosklassen . Meneer Etienne Cobbaert kwam langs om wat te vertellen over onze parochie .Na de speeltijd hadden we ook Nederlands. We hadden in Nederlands uitdrukkingen . Na Nederlands hebben we Frans gedaan . In Frans zijn we begonnen met Franse kampioen.

Dit was de week tot nu toe.

woensdag 25/09/2013.

We begonnen  vandaag met wiskunde maar wel op de computer . Het was een LVS-toets . Als we daar mee klaar waren moesten we iets raar doen, een opwarmertje en het ging zo: 'brrr 't is koud brr 't is koud vodka vodka vodka brrr t'is koud brrr 't is koud thee thee thee .' (zie foto)

Na de speeltijd hebben we spelling gedaan. We hebben ook nog de liedjes van Durbuy gezongen en juf Michelle kwam ons een beetje helpen . Wij hebben haar ook nog eens een Frans liedje van de Sardientjes getoond met het dansje (zie foto) 



We hebben ook nog gestemd voor de leerlingenraad . (zie foto->)
Dit hebben we allemaal gedaan op woensdag .


Donderdag 26/09/2013.

Vandaag begonnen we met Nederlands en daar hebben we geleerd over kindsoldaten . Na Nederlands hebben we een toets van LVS Spelling gedaan. Na de speeltijd hebben we wiskunde gedaan daarin hebben we geleerd over de ruimtefiguren en dat zijn figuren die plaats nemen in de ruimte. In de voormiddag hebben we nog een heel leuk liedje gezongen van Durbuy en de titel is  ' J'aime  Durbuy' en Hinkie Pinkie.  (zie foto) .

 Na de middag hebben we een hele tijd in de computerklas gezeten .We hebben daar geleerd over Durbuy; onder andere over de bladeren , vruchten , de terugreis van Barvaux naar Roeselare , ... Dat was het laatste wat we deden op de dag .


Vrijdag 27/09/2013.


Na de zwemles begonnen we de dag met het gebed en liedje van de week door Shakira (zie foto) .
De titel van het liedje heet 'Je hebt een vriend van K3'.
De titel van het gebed heet 'Een vriend'.






Daarna hebben we de tekeningen voor een tekenwedstrijd voor de boekenbeurs ingediend (zie foto).


Nadat we de tekeningen hebben ingediend hebben we nog wat godsdienst gedaan, dat was een beetje herhaling. Na de speeltijd hebben we de toets van wiskunde gemaakt en verbeterd ,daarbij heeft juffrouw Martine geholpen . We hebben ook nog de rapporten gekregen  .

Na de middag zijn we begonnen met het bezoek van Toeka!
(zie foto)





We weten ook al wie er in de leerlingenraad zit. Van het vierde leerjaar zijn het Lars en Janne , van het vijfde leerjaar zijn het Noor en Sibai , en van het zesde zijn het Atimo , Sharissa en Thomas (zie foto).
En voor het laatste van de dag hebben we eerst nog ons klaar gemaakt voor Durbuy. En ja, we gaan deze maandag al naar Durbuy en voor het laatste van de dag hebben we nog gezongen!

Dit was het verslag van Julie Sanders